OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Leren Duiken bij OK Divers

 

OK divers organiseert met grote regelmaat duikopleidingen in binnen en buitenwater. Onder deze tabbladen vindt je de nodige informatie omtrent het volgen van een opleiding. Tijdens de opleiding wordt je begeleid door deskundige en bevoegde instructeurs en divemasters. We werken meestal in kleine groepen waardoor we veel individuele aandacht voor de deelnemers hebben.

De opleidingen die wij verzorgen zijn wereldwijd erkend voor een levenslange geldigheid, het advies is wel om dit te onderhouden en toch regelmatig te duiken, dit kan desgewenst ook onder begeleiding van een divemaster of een instructeur.

Je leert om op een veilige en verantwoorde manier samen met een buddy (ook een minimaal level 2 opgeleide duiker) van de onderwater te genieten. Voor junioren en IAHD opgeleide duikers kunnen andere bevoegdheden van toepassing zijn.

De opleidingen bestaan uit een aantal zwembad modules, buitenwater modules en het leren van theoretische kennis ( E-learning). Naast dat je leert om veilig te duiken besteden we ook veel aandacht aan het comfortabel duiken zodat je zoveel mogelijk van je tijd onderwater kunt genieten.

Het tempo en de hoeveelheid lessen is wat ons betreft afhankelijk van de voortgang van de cursist, aan het eind van de opleiding vinden we dat je instaat moet zijn om verantwoord te kunnen gaan duiken.         De minimale eisen die nodig zijn worden altijd gegeven.

Wanneer je mag gaan duiken ligt aan de leeftijd;

·         wij verzorgen snorkelopleidingen in het zwembad vanaf 8 jaar

·         junior duikopleidingen in het zwembad vanaf 8 jaar

·         Level 1 (duiker onder toezicht) opleidingen vanaf 12 jaar

·         Level 2 (zelfstandig-duiker) en hoger vanaf 14 jaar

daarnaast is een medische verklaring en verklaring van begrip nodig, in het geval van een minderjarige deelnemer is het van belang dat een ouder/belangenbehartiger deze ondertekend. Een medische keuring is niet verplicht maar we raden het aan dit wel te doen.

Als deelnemer moet je over een goede zwemvaardigheid beschikken.

Na het behalen van je basisopleiding is er de mogelijkheid om specialty´s te volgen deze om je duikvaardigheden te vergroten of uit te breiden.

Voor de opleidingen zijn de volgende zaken inbegrepen:

·         Brevettering en het benodigde cursuspakket  

·         Gebruik van de benodigde apparatuur en perslucht gedurende de                 opleiding.

·         Gebruik zwembad op de daarvoor bestemde avonden.

·         Koffie/thee tijdens de opleiding

·         Na het volgen van een basis/junior opleiding 1 jaar lidmaatschap

Waar moet je zelf voor zorgen tijdens de opleiding

·         Zwemkleding en handdoek. ( in het zwembad een T-shirt wat mee                 in het water kan).

·         Bij de theorie lessen je benodigde cursus materiaal.

·         Goede zin!

·         Eten en andere dranken dan koffie/thee

·         Voor het buiten duiken gepaste kleding, vooral bescherming van je                lichaam/hoofd en oren.  

Mocht nadat je dit gelezen hebt je er in zin hebben gekregen, kun je onder de tabbladen specifiekere informatie vinden over de van de desbetreffende opleiding.

Wil je inschrijven of meer informatie wensen neem dan contact met ons op.

Een introductie duik kan wellicht het enthousiasme vergroten of de laatste twijfels wegnemen, de gemaakte kosten van een introductie duik worden bij deelname aan een opleiding in mindering gebracht.