OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Automated External Defibrillation

 De DAN Automated External Defibrillation (AED) is een beginnerscursus bedoeld om op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotseling hartfalen beter te herkennen en eerste hulp te verlenen met gebruik van levensreddend handelen technieken en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

 

Cursusdoel:
Deze cursus is bedoeld om mensen te trainen en op te leiden in de technieken van het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij slachtoffers van een hartprobleem. Bovendien geeft deze cursus een herhaling van de levensreddend handelen technieken. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te breiden.

 

Leerdoelen:
Aan het eind van dit programma, de Automated External Defibrillation (AED) cursus, zullen deelnemers in staat zijn om:
• De waarschuwingtekenen van een plotseling hartfalen te                     herkennen;
• Levensreddende handelingen uit te voeren terwijl de AED                      klaargezet wordt;
• Levensreddende handelingen uit te voeren met een AED;
• Zorgen voor en onderhouden van een AED.

 

Voorvereisten:
• Geldig DAN Basic Life Support brevet of een equivalent.

De aard en omvang van deze cursus is beperkt tot het opleiden van het verlenen van eerste hulp met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Deze cursus voorziet niet in het geven van reanimatietrainingen of duikreddingen.Automated External Defibrillation