OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Oppervlakte Assistentie Specialist

Dit programma is bedoeld voor niet-duikers en voor duikers die alleen maar een duiker met een lichamelijke of geestelijke beperking aan de waterkant willen assisteren.

Vaak brengen duikers met een beperking iemand met zich mee om te helpen bij het omkleden, vervoer, etc. Door dit programma zijn deze mensen actief betrokken bij de duikvoorbereiding en wordt het werk van de andere duikers eenvoudiger. Tevens geeft het de meegekomen partner meer inzicht in de duiksport. Deze opleiding geeft een extra dimensie aan het samen beleven van de duiksport.

De IAHD opleiding “Oppervlakte Assistentie Specialist (Surface Support Specialist)” bestaat uit verschillende delen:

 

Theoretische kennis:

In dit deel leer je uit welke delen de duikapparatuur bestaat en hoe deze gemonteerd en gedemonteerd dient te worden. Daarnaast leer je hoe een duikplanning functioneert. Natuurlijk worden ook diverse hulpmiddelen en medische situaties behandeld.

 

Praktische vaardigheden:

In dit deel leer je hoe je een duiker met een beperking in en uit het water moet halen. Daarnaast help je een duikplanning op te zetten en ga je een noodassistentieplan opzetten.

 

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 16 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid (zwemdiploma niet noodzakelijk);
   DAARNAAST WORDT HET VOLGENDE AANBEVOLEN:
• DAN Basic Life Support of een equivalente eerste hulp en                      reanimatie brevet (vraag je instructeur voor                                              opleidingsmogelijkheden);
• DAN Oxygen Provider of een equivalente bevoegdheid voor het            toedienen van medicinale zuurstof (vraag je instructeur voor                opleidingsmogelijkheden).

 

Bevoegdheden:
• Assisteren van een duiker met een beperking aan de waterkant;
• Monteren en demonteren van de duikapparatuur van de duiker met   een beperking.