OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Zelfstandig Duiker, upgrade

Het upgradeprogramma van de WOSD opleiding 'Duiker onder toezicht' naar 'Zelfstandig duiker' is speciaal ontwikkeld voor de begeleide duiker die nu een stap verder wilt en de onderwaterwereld onafhankelijk wil gaan verkennen. Hij of zij kan, samen met een buddy die ook het brevet 'Zelfstandig duiker' of hoger heeft, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken zonder begeleiding van een ervaren duikleider.

Omdat hierdoor meer eisen gesteld worden aan de kennis en vaardigheden als bij een 'Duiker onder toezicht, zijn in deze opleiding deze aanvullende theoretische kennis en praktische vaardigheden toegevoegd.

De WOSD opleiding “Upgrade naar Recreatie Scuba Duiker niveau 2 – Zelfstandig duiker” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:
In dit deel leer je de WOSD duikplanner gebruiken zodat je in staat bent om zelfstandig de tijd- en dieptelimieten in acht te nemen tijdens het recreatie scuba duiken. Ook leer je hoe een kompas functioneert en hoe je onderwater kan navigeren met behulp van natuurlijk navigatie en met behulp van een onderwater kompas. Daarnaast leer je in dit deel hoe je de duikapparatuur moet inspecteren en onderhouden.

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water enkele aanvullende vaardigheden leren. Daarnaast zullen enkele bekende vaardigheden opnieuw geoefend worden.

Buitenwater oefeningen:
In dit deel doorloop je, samen met je duikinstructeur, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer door. Daarnaast zal je nog enkele navigatievaardigheden leren en zal je wat dieper gaan duiken dan dat je bevoegd was tijdens het 'Duiker onder toezicht' brevet.

Voorvereisten:

• In het bezit van het WOSD brevet 'Duiker onder toezicht - niveau 1'     of een equivalent;
• Minimum leeftijd 14 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid;
• Goedgekeurde medische verklaring;
• Ondertekende verklaring van begrip.

        

Bevoegdheden:
• Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur;
• Maximum duikdiepte: 20 meter;
• Duiken met een andere niveau 2 'zelfstandig duiker' of hoger               waarvan ten minste één van de twee meerderjarig is.