OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

 De DAN Oxygen First Aid for Scuba DivingINJURIES, of Scuba Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om op te leiden in het herkennen van duikverwondingen en medicinale zuurstof eerste hulp te verlenen in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

 

Cursusdoel:
De cursus is bedoeld om mensen op te leiden en te trainen in de technieken van het gebruik van zuurstof als eerste hulp bij verdenking van duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwonding tekenen en symptomen, handelingen en management ervan. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers om hun kennis uit te breiden.

 

Leerdoelen:
Aan het eind van dit programma, de Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (OFA) cursus, zullen deelnemers in staat zijn om:
• De tekenen en symptomen te herkennen van de belangrijkste                        duikverwondingen, waaronder bijna-verdrinking en                                          decompressieongevallen (arteriële gas embolie en decompressieziekte);
• De DAN Zuurstofset goed weten te gebruiken, kunnen monteren,                  demonteren en alle onderdelen ervan kunnen gebruiken. Hieronder valt      het gebruik van de vraagautomaat/masker, free-flow (zuurstof toedienen    tot 25 lpm), non-rebreather masker en mond/neus beademingsmasker        met extra zuurstof-inlaat;
• Vaardigheid en zelfvertrouwen tonen bij het gebruik, montage en                  demontage van alle onderdelen van de DAN Zuurstofset (of andere              acceptabele sets);
• Vaardigheid en zelfvertrouwen tonen bij het toedienen van noodzuurstof    aan gespeelde, gewonde duikers door het:
      1. Beoordelen van de omgeving en veiligheid van de oxygen provider;
      2. Gebruiken van en omgaan met de DAN Zuurstofset;
      3. Kiezen en voorbereiden van het juiste zuurstofmasker;                                 4. Omgaan met de DAN Zuurstofset en gebruik van deze zuurstof                        toedieningssystemen:
          – Vraagautomaat en masker;
          – Free-flow, non-rebreather masker;
          – Mond/neus beademingsmasker met extra zuurstofinlaat.
      5. Identificeren van de belangrijkste onderdelen van de DAN                                Zuurstofset:
          – Zuurstofcilinder en zuurstofkraan;
          – Multi-functionele drukregelaar;
          – "T" handvat;
          – Handwiel/sleutel;
          – Zuurstof washer / O-ring;
          – Free-flow regelaar;
          – Middendrukslang (wit);
          – Terugslagklep (in de schroefdraaduitgang);
          – Vraagautomaat;
          – Mond/neusmasker;
          – Non-rebreather masker;
          – Mond/neus beademingsmasker met extra zuurstofinlaat.

 

Voorvereisten:
• Geldig DAN Basic Life Support brevet of een equivalent.

De aard en omvang van deze cursus beperkt zich tot het opleiden van het verlenen van zuurstof eerste hulp bij decompressie-ongevallen en longoverdrukverwondingen tijdens duiken met SCUBA-apparatuur. Deze cursus voorziet niet in het geven van zuurstof eerste hulp bij bijna-verdrinkingen of duikreddingen.