OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Beschermd Water Duiker

 De IAHD "Beschermd Water Duiker" opleiding is voor de duiker met een lichamelijke of geestelijke beperking die niet in het vrije open water wil of kan duiken.

De theorie en zwembad oefeningen zijn gelijk aan de Open Water Duiker opleiding. Echter ter afsluiting worden alleen zwembad of beschermd water duiken gemaakt en geen open water duiken. De duiker is beperkt tot het beoefenen van de duiksport in een zwembad of daarmee vergelijkbaar beschermd water.

De IAHD opleiding “Beschermd Water Duiker (Confined Water Diver)” bestaat uit verschillende delen:

 

Theoretische kennis:
In dit deel leer je hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater natuurlijk uitgebreid behandeld.

 

Praktische vaardigheden:
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

 

Confined water oefeningen:
In dit deel leer je niets nieuw meer maar laat je zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in een confined water omgeving, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

 

Voorvereisten:
• Minimum leeftijd 12 jaar;
• Aantoonbare zwemvaardigheid (zwemdiploma niet noodzakelijk);
• Goedgekeurde medische keuring (niet ouder dan 1 jaar);
• Ondertekende verklaring van begrip.

 

Bevoegdheden:
• Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur;
• Maximum duikdiepte: 12 meter;
• Alleen maar duiken onder direct toezicht van een IAHD Instructeur     Assistent of hoger in actieve status;
• Per IAHD Instructeur Assistent niet meer dan 4 x IAHD Confined         Water Duikers.