OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

Basic Life Support

 De DAN Basic Life Support (BLS) cursus, is een beginner opleiding bedoeld om mensen op te leiden in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de Eerste Levensreddende Handelingen (beademing en uitwendige reanimatie) uit te kunnen voeren in afwachting van de lokale medische hulpdiensten.

 Cursusdoel:

Deze cursus is bedoeld om mensen te trainen en op te leiden in de technieken van het uitvoeren van de 4 schakels in de overlevingsketen. Tijdens deze cursus worden hierbij meerdere Eerste Hulptechnieken aangeleerd zoals mond-op-mond beademing en Uitwendige Hartreanimatie. Daarnaast worden er in deze cursus ook het behandelen van ernstige bloedingen en het voorkomen van shock behandeld. Dit programma biedt dan ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te breiden.

 Leerdoelen:

Aan het eind van dit programma, de Basic Life Support (BLS) cursus, zullen deelnemers onder andere in staat zijn om:
• Een "Omgeving Veiligheid" beoordeling uit te voeren;
• Een juiste alarmering uit te voeren;
• Uitwendige Hartreanimatie bij een niet-ademend persoon toe te          passen;
• Hulp te verlenen bij een verstikking;
• Een bewusteloze persoon in de stabiele zijligging te leggen;
• Hulp te verlenen bij ernstige uitwendige bloedingen;
• Hulp te verlenen bij personen in shock.

 

Voorvereisten:
Er zijn geen voorvereisten noodzakelijk voor deze cursus. De DAN BLS cursus kan echter wel als een voorvereiste gebruikt worden bij diverse andere Eerste Hulp cursussen, reddingscursussen of duikopleidingen.

De aard en omvang van deze cursus is beperkt tot het opleiden van het verlenen van de eerste levensreddende handelingen. Deze cursus voorziet niet in het geven van eerste hulp met behulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED) of duikreddingen.