OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

WOSD

De World Organisation of Scuba Diving (WOSD) is in 2005 opgericht om een nieuwe, innovatieve methode van (duik)opleidingen te ontwikkelen waarbij de internationale duikindustrie naar een hoger niveau wordt getild met moderne hulpmiddelen en technieken.

Dit begon al bij het geven van de opleidingen. Bij traditionele (duik)opleidingen was de cursist vaak nog verplicht om te leren uit een boek en om erplicht in een leslokaal te gaan zitten om bij een instructeur aan te horen wat ze thuis al meerdere keren gelezen hebben. Moderne multi-media als leermiddel en het zelf bepalen van de leermomenten kwamen in deze systemen bijna niet voor. Daarom heeft WOSD, als eerste duikorganisatie in de Wereld, een digitaal leersysteem ontwikkeld.
Bij de WOSD zijn dan ook alle cursussen en opleidingen gebaseerd op het zogenaamde 'Digital Learning System' of te wel 'D-learning'. Hierbij ontvangt de cursist, bij aanvang van de opleiding, een multi-media pakket waarbij hij of zij thuis de volledige theoretische kennis eigen kan maken, 24 uur per dag / 7 dagen in de week.
D-learning geeft je de mogelijkheid om flexibel te studeren in je eigen tijd en op je eigen manier. Je kunt direct je kennis controleren door de digitale kennistoetsen. Zijn er vragen dan kan de cursist hierbij zijn of haar persoonlijke WOSD instructeur raadplegen via E-mail of natuurlijk gewoon via het WOSD duikcentrum. Beheers je de theorie, dan kan je direct, bij je WOSD duikinstructeur, de eindtoets maken waarna je kennis kan maken met het indrukwekkende gevoel van ademen onder water en de onderwaterwereld.
Door het WOSD 'D-learning' systeem staat niets je meer in de weg om te beginnen met je duikopleiding en te genieten van de wonderen van moeder natuur onderwater. 

 

In het WOSD-systeem komen ook alle aspecten van de duikindustrie samen zodat je als duiker, als instructeur en als opleidingscentrum niet meer genoodzaakt bent om lid te zijn van verschillende organisaties of zaken te doen met diverse bedrijven. De hoofddelen die zijn vertegenwoordigd in WOSD zijn:

• Recreatieve opleidingen:
Hieronder vallen alle jeugd, basis en recreatieve specialty opleidingen. Onder dit deel kun je beginnen te leren met de duiksport en kan je je vaardigheden naar een hoger niveau brengen.

• Mindervaliden opleidingen:
Hieronder vallen alle opleidingen voor elke persoon die geen normale opleidingen kan volgen omdat een lichamelijke en/of (lichte) geestelijke handicap dit niet mogelijk maakt. Voor deze personen zijn er aangepaste opleidingen ontwikkeld.

• Technische opleidingen:
Hieronder vallen alle technische specialty opleidingen. In dit deel leer je duiken met een ander gas dan perslucht en/of leer je duiken in een object zoals bijvoorbeeld een grot of wrak.

• Medische opleidingen:
Hieronder vallen alle "medische" specialty opleidingen. Dit zijn bijvoorbeeld het geven van eerste hulp, het werken met een AED of het toedienen van zuurstof. Ook de opleiding "reddingsduiker" valt hieronder.

 

WOSD wilt niet stilstaan. Indien een duiker of een instructeur aanvullingen en/of verbeteringen ziet, dan horen wij deze graag. De 'ogen en oren' in het veld zijn heel belangrijk voor ons.