OK DIVERS

Duiken voor iedereen

 

I.A.H.D.

Duiken voor iedereen, wij zijn van mening dat duiken eigenlijk voor een ieder beschikbaar moet zijn. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke en verstandelijke beperking. Binnen onze duikschool en vereniging zijn gespecialiseerde instructeurs en begeleiders betrokken, deze gaan vooral met veel passie en bevlogenheid aan de slag. De voldoening is de grootste beleving en beloning zowel voor de deelnemer en begeleider/instructeur. Het gewichtloos zijn onderwater creëert in de meeste gevallen meer bewegingsvrijheid en mogelijkheden om actief bezig te zijn.

Ook het duiken met een beperking moet een veilige sport blijven en daarom staat veiligheid hoog in ons vaandel. De gespecialiseerde instructeurs zijn aangesloten en opgeleid tot IAHD instructeurs.

IAHD staat voor International Assocation for handicapped divers. Binnen deze organisatie is veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die er zijn binnen het duiken waarbij naast het plezier ook de veiligheid op een verantwoorde wijze worden neergezet. IAHD biedt een totaal pakket aan duikopleidingen en ondersteuning bij het duiken, denk hierbij o.a. aan Jeugd opleidingen, basisopleidingen, partneropleidingen en recreatieve specialty´s.

Mocht je meer informatie over de mogelijkheden binnen het iahd programma willen weten bezoek dan de website iahd.org

Binnen onze duikschool en vereniging is er ruime ervaring aanwezig in het omgaan en begeleiden van mensen met een (verstandelijke) beperking, mede doordat verscheidene instructeurs/begeleiders beroepsmatig zich in het pedagogisch werkveld begeven.

Dit maakt onze passie alleen maar groter, waardoor we wekelijks een ruime snorkelgroep en duikgroep hebben waar we mee in het zwembad genieten van de duiksport, door de aangeboden ontspannen sfeer en een niet competitief programma kan iedereen op zijn eigen manier en mogelijkheden meekomen met de activiteiten in het zwembad. Zodat je erop je eigen manier veel plezier aan kunt beleven, dat is waar de OK divers graag voor gaat . 

 Binnen het aangepaste zwembad wat we gebruiken zijn voorzieningen aanwezig, denk hierbij aan aangename water temperatuur, tilsystemen, ruime douche, ruime kleedruimten en goede toegankelijkheid.

Neem voor de mogelijkheden contact op met onze duikschool.